Pornirea unei afaceri este un lucru pe care toti l-am luat in considerare la un moment dat si daca inca nu l-ati facut, poate ca acesta ar fi momentul in care sa va ganditi mai mult la ideile pe care le puteti transforma in business. O idee populara de afacere este gelateria. Sunt multi cei care vad un magazin de inghetata si se gandesc ca le-ar placea sa aiba o astfel de afacere, insa ca oricare alt business si aici este importanta o viziune si strategie buna.
Inghetata este un produs care se vinde bine, dar pentru a avea o gelaterie de succes, este necesar sa cunoasteti anumite aspecte specifice unui astfel de business, de la meniu, locatie si pana la echipamentele potrivite pentru activitatea ce urmeaza a fi desfasurata.
Planificare afacere in detaliu
Primul lucru pe care trebuie sa il realizati este planul de afaceri. Luati in calcul toate aspectele importante, inclusiv cele legate de birocratie sau furnizare.
Este foarte important sa estimati cat mai corect cheltuielile. Ganditi-va la materia prima necesara pentru sortimentele de inghetata ce urmeaza a fi vandute, dar si la echipamentele necesare.
Nu uitati de planificarea promovarii si stabiliti din start care este publicul tinta.
Invatam de la concurenti
Vizitati alte gelaterii din zona inainte de a va deschide gelateria proprie si incercati sa invatati de la ele. Analizati oferta, decorul si serviciile. Incercati sa aflati care sunt metodele prin care acestia atrag clientii si ganditi-va la ce ati putea aduce in plus in locatia dvs. Chiar daca concurentii nu vor impartasi prea multe informatii, puteti incerca sa discutati cu persoane din gelateriile din alte orase. Daca gasiti o persoana deschisa, aceasta va va explica lucruri pe care poate le veti putea descoperi abia dupa ceva timp dupa deschidere si cu siguranta ar putea fi utile inca de la inceput.
Locatia Gelateriei
Importanta locatiei in care deschideti gelateria este uriasa. Chiar daca inghetata vanduta este una delicioasa, iar serviciul impecabil, daca nu functionati intr-o zona circulata va fi foarte greu sa faceti profit. Alegeti o zona cu trafic pietonal, in care segmentul de clienti tintit este prezent. Nu va lasati pacaliti de o zona cu mult trafic auto, deoarece degeana este o zona circulata daca oamenii nu se dau jos din masini si este de fapt doar o zona de tranzit.
Meniu unic
Sortimentele diverse de inghetata sunt atractia oricarei gelaterii. Incercati sa creati un meniu cu sortimente diverse, in care sa puneti suflet si ingrediente de calitate. Combinatia de sortimente clasice cu variantele noi si a ingredientelor obisnuite cu cele inedite sunt cheia succesului.
Cel mai usor ar fi sa va puneti in locul clientilor si sa va imaginati cum ar trebui sa arate si ce gust ar trebui sa aiba inghetata dvs. pentru a ii face pe clienti sa vorbeasca despre ea si apropiatilor.
Puneti-va intrebarea: Ce ofer in plus fara de alte gelaterii in materie de sortimente sau arome?
Echipa motivata
Personalul este sufletul oricarei locatii si este la fel de important ca si ingredientele sau echipamentele folosite. Angajati oameni motivati, energici si responsabili, care sunt pasionati de ceea ce fac si care sa ajute la dezvoltarea afacerii. Calitatea inghetatei si satisfactia clientilor depinde de acestia!
Echipament de calitate
Investiți în echipamente de înaltă calitate și gândiți-vă pe termen lung la fiecare achiziție. De exemplu, pentru a face față unui volum mare de lucru și pentru a produce înghețată delicioasă, veți avea nevoie de mașini de înghețată durabile.
TEKSO oferă o selecție variată de mașini de înghețată, fie că preferați modele de banc, cu suport mobil sau tip turn, cu extracție manuală sau automată, având capacități diverse (între 6 lt/h și 120 l/h), adecvate pentru orice gelaterie profesională.
Nu neglijați importanța frigiderelor și congelatoarelor de calitate pentru păstrarea ingredientelor proaspete; luați în considerare și lăzile de congelare și refrigerare.
În plus, vitrinele de înghețată și toate accesoriile trebuie să fie de cea mai bună calitate.
O gelaterie reprezintă o afacere atrăgătoare, având un potențial mare de creștere pe viitor. Luați în considerare sfaturile menționate anterior pentru a demara corect și amintiți-vă că suntem aici pentru a vă consilia în alegerea echipamentelor adecvate de gelaterie, conform nevoilor și bugetului dumneavoastră.